رئیس اداره دامپزشکی شوش گفت: دفن بهداشتی ۵۷۰  لاشه گوسفند به علت مسمومیت شدید با آب کشاورزی آلوده به کود اوره با نظارت کارشناسان اداره دامپزشکی شهرستان انجام شد.

محمدرضا مشکی زاده رئیس اداره دامپزشکی شوش گفت: براساس بازدید کارشناسان بهداشتی دامپزشکی شوش از بروز تلفات گسترده در گوسفندان دو دامدار در روستای فرحان کبر شهرستان شوش  پس از انجام معاینات بالینی و اخذ تاریخچه تلفات از دامداران مشخص شد که تلفات ناشی از استفاده آب کشاورزی آلوده به اوره بوده است.

او افزود: با توجه به اهمیت موضوع و هماهنگی بین بخشی با فرمانداری، جهادکشاورزی و اداره محیط زیست جهت پیشگیری از آلودگی‌های ثانویه و انتشار بیماری‌های واگیردار دامی نسبت به تهیه لودر جهت دفن لاشه‌ها اقدامات لازم صورت پذیرفت.

مشکی زاده رئیس اداره دامپزشکی شوش دامه داد: پس از اعزام یک دستگاه لودر اقدام به معدوم سازی و دفن بهداشتی ۵۷۰ لاشه گوسفند مطابق با دستورالعمل‌های سازمان دامپزشکی کشور و با نظارت کارشناسان اداره دامپزشکی شهرستان صورت پذیرفت.  

آقای مشکی زاده  با اشاره به اینکه مسمومیت، نوعی بیماری حاد در اثر مصرف مقادیر بالای نیتروژن غیرپروتئینی همانند کود اوره است، گفت: در اکثر مواقع با تلفات بسیار سریع و گسترده در نشخوارکنندگان همراه می‌شود.

او  می‌گوید: کود مغذی اوره به منظور تقویت و غنی سازی خاک در مزارع کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد که متاسفانه به دلیل سهل انگاری دامداران و دسترسی دام‌ها به این مواد شاهد بروز تلفات وسیع در سطح دام‌ها هستیم.

رئیس اداره دامپزشکی شوش گفت: برای پیشگیری از بروز مسمومیت باید دامداران ضمن مدیریت صحیح تغذیه دام ها، از آلوده نبودن منابع آبی و غذایی دام‌ها به کود‌های شیمیایی اطمینان حاصل کرده و به این طریق دسترسی دام‌ها به منابع شیمیایی به خصوص اوره محدود شود.

آقای مشکی زاده با اشاره به اینکه علائم مسمومیت مانند درد شکم، ایجاد کف در دهان و بینی، لرزش عضلات، ضعف و مرگ می‌تواند ظرف تنها چند دقیقه پس از مصرف کود اوره رخ دهد، افزود: برای کاهش موارد مرگ و میر باید دامداران دام‌هایی را که شرایط مناسبت تری دارند، برای درمان سریع به مراکز درمانی دامپزشکی منتقل کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار